Παραγωγή εταιρικών βίντεο: Τα 3 στάδια του production

23 Απριλίου, 2024

Η παραγωγή εταιρικών βίντεο είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής κάθε επιχείρησης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο πήχης της ποιότητας, της αισθητικής και του storytelling ανεβαίνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο! Προτού δούμε μαζί τα τρία στάδια του production για την παραγωγή εταιρικών βίντεο, έχει σημασία να εξηγήσουμε δύο πράγματα: πώς λειτουργεί το εταιρικό βίντεο και γιατί έχει τόσο μεγάλη αξία σήμερα.

Εταιρικό βίντεο: Πώς λειτουργεί υπέρ του brand;

Το εταιρικό βίντεο είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο marketing που, ανάλογα με το είδος του, στοχεύει και σε ένα διαφορετικό κοινό. Η παραγωγή εταιρικών βίντεο συνήθως εξυπηρετεί έναν από τους παρακάτω σκοπούς:

  • Brand awareness: Αύξηση της απήχησης του brand, μέσα από ένα βίντεο που επικοινωνεί τις αξίες του, τα highlights του και την πορεία του μέχρι σήμερα.
  • Product or Service Demonstrations: Επίδειξη των χαρακτηριστικών και της αποτελεσματικότητας ενός προϊόντος / υπηρεσίας του brand.
  • Training and Education: Εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας σε κάποια νέα τεχνογνωσία ή στην κουλτούρα της, μέσα από διαδραστικά και έξυπνα βίντεο για μεγαλύτερη απόδοση.

Η σημασία του εταιρικού βίντεο στη στρατηγική μιας επιχείρησης

Η εικόνα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εποχής μας γι’ αυτό άλλωστε τα social media μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας κάθε στιγμή. Από το πρωί που θα ξυπνήσουμε και θα πιούμε τον καφέ μας, μέχρι το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούμε, σκρολάρουμε και γκουγκλάρουμε κυριολεκτικά τα πάντα! Αυτός είναι και ο λόγος που το βίντεο σήμερα είναι το top tool του marketing. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να βρεθεί μπροστά σε ένα υποψήφιο πελάτη και μέσα σε λίγα λεπτά… να τον κερδίσει.

Τι προσφέρει, λοιπόν, το βίντεο και έχει τόσο μεγάλη απόδοση σήμερα;

  1. Ευελιξία: οποιοσδήποτε κι αν είναι ο στόχος της εταιρείας, το βίντεο μπορεί να τον υπηρετήσει.
  1. Εμπιστοσύνη: η υψηλή ποιότητα και αισθητική ενός βίντεο δημιουργεί μια αξιόπιστη εικόνα για την εταιρία.
  1. Χρηστικότητα: ένα βίντεο μπορεί να αναρτήθει στα social media και έτσι να αποκτήσει εύκολα και χωρίς κόστος πολύ μεγάλη απήχηση.
  1. Μακροπρόθεσμη απόδοση: αν επενδύσει μια εταιρία στην παραγωγή βίντεο, το engagement που μπορεί να προκαλέσει στο κοινό της, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την απόδοση αυτής της επένδυσης (ROI).

Τα 3 στάδια του production 

Έχοντας, λοιπόν, αποσαφηνίσει βασικά πράγματα για την παραγωγή εταιρικών βίντεο, πάμε να δούμε μαζί τα τρία στάδια της. 

Pre-production

Το pre-production περιλαμβάνει όλη τη μελέτη και τον σχεδιασμό που πρέπει να γίνει, προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Κορυφαίος παράγοντας στη διαδικασία αυτή είναι, όπως ανέφερα και παραπάνω, το budget. Το budget αφορά, τόσο το κόστος της παραγωγής, όσο και το κόστος της προώθησης του βίντεο.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι αυτή της διαδικασίας είναι η δημιουργία storyboard, δηλαδή η δημιουργία μιας παρουσίασης που να απεικονίζει τη ροή του σεναρίου με πρότυπα εικόνων ή footages. Αφού οριστεί το κατάλληλο location, στο οποίο μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα ζητούμενα του σεναρίου, ξεκινάει το shooting!

Production

Καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων φροντίζω κάθε ένα από τα ζητούμενα του πελάτη, όχι μόνο να εκπληρωθεί, αλλά να εκτελεστεί με τον καλύτερο τρόπο. Η μακροχρόνια εμπειρία σε μεγάλα και απαιτητικά project είναι πάντα εκείνη που εξασφαλίζει ένα βίντεο υψηλών προδιαγραφών. Επόμενα βήματα; Το σπικάζ και η μουσική επένδυση. Και τα δύο παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα γι’ αυτό χρειάζεται πολύ σωστό κριτήριο και προσοχή στην λεπτομέρεια.

Post-production

Αφού ολοκληρωθεί το shooting, σειρά έχει το μοντάζ. Για να βγει το κατάλληλο αποτέλεσμα, ο σκηνοθέτης συνεργάζεται με τον μοντέρ ώστε το υλικό των γυρισμάτων να αξιοποιηθεί σωστά και να αναδείξει όλα τα ζητούμενα στο μέγιστο βαθμό. Ακολουθεί το color correction και το grading για καλύτερη αισθητική της εικόνας. 

Έτοιμο το βίντεο; Ναι! Από δω και πέρα ξεκινάει το promotion.

Η παραγωγή εταιρικών βίντεο είναι μια επένδυση που σίγουρα μπορεί να δώσει μεγάλο boost στην πορεία του brand σου. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις, επικοινώνησε μαζί μας για να το συζητήσουμε.

Φόρμα Επικοινωνίας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.