Οι φάσεις της παραγωγής ενός βίντεο

21 Φεβρουαρίου, 2021

Το βίντεο δεν είναι γύρισμα, μοντάζ, μουσικούλα και τέλος. Έχει κάποια στάδια, τα οποία πρέπει να γίνουν με τη σειρά για την διευκολύνουν την παραγωγή αυτού. Όσο καλύτερη προετοιμασία υπάρχει, τόσο καλύτερο και το αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι φάσεις όμως της παραγωγής ενός βίντεο;

  • Pre-production

Ένα εταιρικό βίντεο έχει πολύ δουλειά πριν ανοίξουν οι κάμερες. Πρέπει να μπει ένας στόχος, να γίνει έρευνα, να αποφασιστεί το κόστος παραγωγής και προώθησης, να γραφτεί κείμενο και να γίνει ένα storyboard. Επιλέγονται η τοποθεσία και τα άτομα που χρειάζονται, όπως και το τι θα κάνει ο κάθε ένας. Μέχρι εδώ είναι το 50% της δουλειάς για μένα. Όλα τα άλλα είναι εύκολα.

  • Production

Αμέσως μετά είναι το γύρισμα. Υλοποιούνται όλα όσα ήταν μέχρι τώρα στο χαρτί. Συνεργάζονται όλοι για να βγάλουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το σπικάζ είναι επίσης μέρος της παραγωγής. Επιλογή μουσικής και πάμε για μοντάζ.

  • Post-production

Το βίντεο μπαίνει στο μοντάζ μαζί με όλα τα χαρτιά από σημειώσεις και λεπτομέρειες αυτού. Ο μοντέρ είναι υπεύθυνος με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη για να βγει το κατάλληλο υλικό. Color correction και grading είναι σημαντικά για την καλύτερη αισθητική του βίντεο.

Αν όλα αυτά σου φαίνονται βουνό, μπορούμε να το αναλάβουμε εμείς για σένα. Απλά κάλεσέ μας και πες μας με τι ασχολείσαι.