Θέλεις να πουλήσεις ένα σπίτι; Εύκολο!

23 Φεβρουαρίου, 2015

Έχεις ένα σπίτι που θέλεις να το πουλήσεις; Έχεις ένα εξοχικό που το νοικιάζεις; Δυσκολεύεσαι να βρεις τρόπο για να το κάνεις;

Σου βρήκα λύση!

Κάνε ένα βίντεο για να δείξεις το σπίτι. Τράβα γενικά πλάνα απ’ έξω, τράβηξε όλες τις όμορφες γωνίες, λεπτομέρειες που νομίζεις ότι θα αρέσουν και στον αγοραστή. Δείξε επίσης τη φύση και τον γύρω χώρο. Καλό είναι να συμπεριλάβεις και οτιδήποτε ατέλειες έχει το σπίτι. Όταν αργότερα έρθει ο αγοραστής, θα ξέρει ήδη για αυτές και θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσει στην αγορά του. Δες εδώ ένα παράδειγμα.

Το ξέρω. Εσύ δεν έχεις τέτοιο σπίτι. Δεν πειράζει. Ότι σπίτι κι αν είναι, μπορεί να φτιαχτεί ένα όμορφο βίντεο. Να σου πω και μία ακόμα ιδέα. Μπορείς να λες και μερικές λεπτομέρειες την ώρα που τραβάς το σπίτι όπως πόσο χρονών είναι και άλλα τέτοια. Φυσικά, μπορείς να βάλεις και κάποιον να κινείται στο χώρο έτσι ώστε να καταλάβει ο υποψήφιος πελάτης και τα μεγέθη των χώρων.

Εδώ και χρόνια, στην Αμερική κάνουν τέτοια βίντεο για να βοηθήσουν στην πώληση ενός σπιτιού. Τα συγκεκριμένα βίντεο μάλιστα κοστίζουν αρκετά. Απλά ο αγοραστής μετά πληρώνει κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει λόγος.

Ποιοι όμως είναι οι 3 βασικοί λόγοι που φτιάχνουν βίντεο για σπίτια που είναι προς πώληση;

  1. Δείχνουν το σπίτι πριν να έρθει ο υποψήφιος πελάτης.
  2. Αν ο πελάτης, αφού δει το βίντεο, επιθυμεί να δει το σπίτι, είναι περισσότερο έτοιμος για την αγορά.
  3. Δεν χάνεις χρόνο να δείχνεις το σπίτι σε όποιον είδε την αγγελία.

Δες και κάτι εντυπωσιακό που μπορείς να κάνεις. Βίντεο με 360 μοίρες κάλυψη. (Το παρακάτω βίντεο μπορείς να το δεις σε Google Chrome, Firefox Mozilla και σε iOS/Android smartphones. Πάνω αριστερά εμφανίζονται 4 βελάκια. Πάτησέ τα για το δεις, ενώ με το κινητό απλά κούνησέ το.)

Και πάλι το ξέρω. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις τέτοιο βίντεο. Μπορώ όμως εγώ!

Αν λοιπόν, θέλεις και εσύ να πουλήσεις ή ακόμα και να νοικιάσεις ένα σπίτι, καλό είναι να σκεφτείς να κάνεις ένα βίντεο. Αν θέλεις βοήθεια στη λήψη ή το μοντάζ, εδώ είμαι. Αν δεν έχεις ιδέα από αυτά, πάλι εδώ είμαι!