3 λόγοι που το βίντεο είναι ό,τι πιο σημαντικό για την online παρουσία ενός brand

16 Δεκεμβρίου, 2020

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 3 σημαντικούς λόγους για τους οποίους το βίντεο μάρκετινγκ είναι σημαντικό για το 2021 και πώς μπορείς να έχεις καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερο προϋπολογισμό μάρκετινγκ.

1. Άμεση προσοχή

video και έμασε προσοχή

Σκέψου πως οι social media users βομβαρδίζονται καθημερινά από χιλιάδες διαφημιστικά (και μη) μηνύματα. Το να χρησιμοποιήσεις μια φωτογραφία ως διαφημιστικό υλικό δεν θα βοηθήσει τόσο για να τραβήξεις την προσοχή του υποψήφιου πελάτη σου. Ενώ το βίντεο διατηρεί την προσοχή του χρήστη 5 φορές περισσότερο από τις φωτογραφίες!

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα του βίντεό σου, μπορείς να καταφέρεις να προσελκύσεις την προσοχή των online χρηστών και να τους κάνεις να σταματήσουν να κάνουν scroll down στη ροή τους για να δώσουν προσοχή στο brand σου.

2. Οφέλη SEO

video seo optimization

Το βίντεο επιπλέον μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της στρατηγικής σου SEO (Search Engine Optimization). Εάν το βίντεό σου δομηθεί σωστά μπορεί να σε βοηθήσει από την ενίσχυση του brand μέχρι και την δημιουργία backlinks ώστε να αυξηθεί το Domain Authority του website σου! Στοιχεία αρκετά σημαντικά για την βελτίωση του SEO.

Επιπλέον, τα βίντεο αυτά μόλις τα κοινοποιήσεις στα social media κατευθείαν είναι διαθέσιμα στις μηχανές αναζήτησης της κάθε πλατφόρμας. Το YouTube μάλιστα είναι η 2η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης μετά της Google! Οπότε είναι και κανάλια όπου θα προσελκύσεις και νέους πελάτες.

3. Storytelling

storytelling video

Οι άνθρωποι σχεδόν από πάντα επικοινωνούν με ιστορίες, ταυτίζονται με αυτές. Οπότε είναι και ένας λόγος να επιλέξει ένα brand να επικοινωνήσει με το κοινό του μέσω της τέχνης του storytelling. Για να είναι ένα storytelling επιτυχημένο θα πρέπει να έχει 3 βασικά στοιχεία. Έναν κεντρικό ήρωα όπου θα ταυτιστεί το κοινό με τον χαρακτήρα, ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει, και στο τέλος μια λύση. Και εδώ είναι που έρχεται η επιχείρηση με τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες της να δώσει την λύση αυτή!

 

Τρεις βασικοί λόγοι για το 2021 που πρέπει να επιλέξεις να δημιουργήσεις το βίντεο ως το βασικό είδος περιεχομένου της μάρκετινγκ στρατηγικής σου!

Επίλεξε την ομάδα μας ως συνεργάτες και εμείς θα σε βοηθήσουμε βήμα βήμα να υλοποιήσουμε το κατάλληλο βίντεο σύμφωνα με τους στόχους σου.