Δούλεψε μαζί μας

2 Αυγούστου, 2014

Θέλεις να προσλάβεις κάποιον αλλά δεν μπορείς να βρεις τον καλύτερο; Σπαταλάς πολύ χρόνο ώστε να μάθεις σε κάποιον τη δουλειά μέχρι να αποφασίσεις ότι τελικά δεν σου κάνει; Πρέπει να ξανά χάσεις πολύ χρόνο ώστε να βρεις τον επόμενο και να του μάθεις πάλι τη δουλειά;

Μπορείς να πάρεις ακριβώς αυτό που ζητάς, χωρίς να χάνεις χρόνο και χρήμα. Φτιάξε ένα βίντεο της επιχείρησής σου που να λέει για αυτήν. Ποιοι είσαστε, με τι ασχολείστε, δείξε τις εγκαταστάσεις, το προσωπικό και πες τι άτομο θέλεις να εργαστεί μαζί σας. Σίγουρα η ανταπόκριση που θα υπάρχει, θα είναι πολύ διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο τρόπο εύρεσης εργαζομένου. Επίσης, σίγουρα θα είναι πολύ χαρούμενος και ο ίδιος που του δίνεις την ευκαιρία να δουλέψει σε μία τόσο σημαντική εταιρία.

Από μικρές επιχειρήσεις, μέχρι πολυεθνικές-μεγαθήρια, κάνουν βίντεο για να προσελκύσουν νέους, δημιουργικούς ανθρώπους να δουλέψουν μαζί τους. Δείτε μερικά παραδείγματα από αυτές.

Ίσως ότι καλύτερο έχω δει τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως στον τομέα “Work with us”.

Η εταιρία Michael Page, που εξειδικεύεται στην πρόσληψη εργατικού δυναμικού για επιχειρήσεις, είναι η αυθεντία στο είδος της, δεν θα μπορούσε παρά να κάνει ένα πολύ δυνατό βίντεο.

Η booking.com κάνει ένα βίντεο με τα κυριότερα στελέχη που έχει στο προσωπικό της. Μέσα σε αυτούς και ο “δικός μας” Ορέστης.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρεις τους κατάλληλους υπαλλήλους για την επιχείρησή σου. Δεν χρειάζεται να είσαι πολυεθνική εταιρία για να κάνεις ένα τέτοιο βίντεο. Όσοι θα στείλουν τα βιογραφικά τους, θα έχουν δει τις προοπτικές τις εταιρίας και θα είναι σίγουροι ότι θέλουν να δουλέψουν για εσάς. Τέλος, η εταιρία σου θα βγει προς τα έξω πολύ δυνατή και όλοι θα την δούνε με άλλο μάτι. Πολλές φορές ένα τέτοιο βίντεο είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το εταιρικό βίντεο της επιχείρησης. Δοκίμασέ το.

Αν σ’ ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα σχετικά με το τι μπορείς να κάνεις στην δική σου επιχείρηση, μπορείς να γράψεις κάτω δεξιά το email σου για να λαμβάνεις περισσότερες σκέψεις και ιδέες πριν βγουν δημόσια.

Δες εδώ τι έχω κάνει για μία εταιρία που μου ζήτησε ένα τέτοιο βίντεο.