Το βίντεο δεν αποτελεί μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ, θα πρέπει να είναι το κύριο συστατικό.

2 Ιανουαρίου, 2019

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βελτιώνουν το CTR από 200% σε 583%. Οι landing pages μπορούν να αυξήσουν το conversion rates κατά 80%. Οι αναρτήσεις στα social media με εικόνες έχουν 1200% περισσότερες κοινοποιήσεις από τα κείμενα. Το βίντεο δεν αποτελεί μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ, θα πρέπει να είναι το κύριο συστατικό.

Αναμφίβολα, όλοι γνωρίζουν πως ξεκίνησε το Dropbox. Οι ιδρυτές δημιούργησαν ένα βίντεο το οποίο δείχνει πως θα λειτουργήσει η υπηρεσία. Έστειλαν το σύνδεσμο στο HackerNews και πήραν μια τεράστια απάντηση.

Αν και αυτό έγινε το 2008, σήμερα το βίντεο μάρκετινγκ παραμένει ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την προώθηση των προϊόντων σου. Αυτά τα 7 στατιστικά θα το αποδείξουν περαιτέρω:

  1. Η συμπερίληψη βίντεο σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να βελτιώσει τη CTR από 200% σε 583%. Η έρευνα δείχνει ότι τα ποσοστά κλικ μπορούν να αυξηθούν έως και 583% όταν το βίντεο χρησιμοποιείται στα μηνύματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εφαρμοστούν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές. Φτιάξε ένα βίντεο σχετικά σύντομα, όχι περισσότερο από δύο λεπτά και συμπεριέλαβέ το ψιλά στο email, εκεί που οι θεατές δίνουν την μεγαλύτερη προσοχή.
  2. Περισσότερα από το 50% όλων των βίντεο προβάλλονται στο κινητό. Όχι μόνο το 50% των βίντεο που προβάλλονται σε κινητά, αλλά έχει παρατηρηθεί αύξηση κατά 233% από το 2013. Το mobile βρίσκεται επίσης πίσω από μια συνολική αύξηση 33% στις προβολές βίντεο. Όποιος ενδιαφέρεται για την αγορά κινητής τηλεόρασης πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα μέλη του κοινού-στόχου παρακολουθούν συχνά βίντεο που είναι πέντε λεπτά ή και περισσότερο.
  3. Η προσθήκη ενός βίντεο σε μια landing page μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά μετατροπής κατά 80%. Ένα engaging βίντεο που έχει υψηλές τιμές παραγωγής θα κερδίσει την άμεση εστίαση του θεατή. Οί πελάτες “πιάνουν” πιο εύκολα πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες αν δουν ένα βίντεο. Η χρήση βίντεο επίσης προωθεί την εμπιστοσύνη που είναι πολύ σημαντική σε αυτό το στάδιο της διοχέτευσης.
  4. Ο χρόνος σε ένα Facebook Live Video είναι 3 κανονικά βίντεο. Το κοινό προσελκύεται σαφώς από το ζωντανό περιεχόμενο. Τα ζωντανά βίντεο συνεχούς ροής όχι μόνο δίνουν προσοχή στους θεατές, αλλά κρατούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό δίνει στα brand περισσότερο χρόνο για να προσεγγίσουν τα μέλη του κοινού με το μήνυμά τους. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι τα πιο αποτελεσματικά βίντεο έχουν πολύ καλή παραγωγή. Έτσι, βεβαιώσου για τον εξοπλισμό σου και τη σύνδεση και είσαι έτοιμος. Καλωσόρισε τα μέλη και δέξου ερωτήσεις.
  5. Το 90% των χρηστών λένε ότι τα demo βίντεο προϊόντων, τους βοηθούν στην απόφαση αγοράς. Η χρήση βίντεο βοηθά τους πελάτες μέσω όλων των τμημάτων του ταξιδιού του καταναλωτή. Αυτό περιλαμβάνει τη φάση όπου οι πελάτες περιορίζουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν. Συμπεριλαμβάνοντας demo βίντεο, τα brands μπορούν να δημιουργήσουν φήμη και πελατεία.
  6. 81% των μελών του κοινού που είδαν περισσότερο ζωντανό περιεχόμενο από πέρυσι. Το 2015 ήταν η χρονιά που τα live βίντεο δοκιμάζαν τα νερά. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφές ότι εξερράγησαν το 2016. Επιπλέον, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το περιεχόμενο που ζωντανεύει συνεχώς αυξάνεται και στη δημοτικότητα το 2017. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τις εταιρείες που σκέπτονται να προσεγγίσουν τους οπαδούς τους με ζωντανό περιεχόμενο.
  7. Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media παίρνει 1200% περισσότερες κοινοποιήσεις από ότι ένα κείμενο μαζί με φωτογραφία. Αυτό το στατιστικό στοιχείο δείχνει σαφώς ότι υπάρχει κάτι για βίντεο που δημιουργούν πολύ περισσότερη engagement από άλλες μορφές περιεχομένου. Οι εταιρείες που επιθυμούν να αυξήσουν το audience τους και να βελτιώσουν το brand recognition θα πρέπει να κοιτάξουν απόλυτα προς το βίντεο ως τρόπο επίτευξης των στόχων τους.

Το μάρκετινγκ βίντεο δεν είναι πλέον αιχμή. Αυτοί οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι όχι μόνο το βίντεο πρέπει να αποτελεί μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου, αλλά θα πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο.