Online video advertising vs TV

16 Απριλίου, 2015

Πριν λίγες ημέρες, διάβασα ένα εξαιρετικό άρθρο και θέλω να σου το δείξω.

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε από το suit.gr
http://www.suit.gr/online-video-advertising-vs-tv/

Εδώ και αρκετό καιρό συζητάμε για την αποτελεσματικότητα της online διαφήμισης σε σχέση με τη διαφήμιση στην τηλεόραση ως φυσικό επακόλουθο της μεγάλης διεύρυνσης και αύξησης του digital marketing.

Ένα εξαιρετικό εργαλείο της online στρατηγικής προώθησης των brands είναι το video, μέσα από το οποίο οι marketers στοχεύουν το κοινό που θέλουν προσφέροντας ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό user experience για το brand που εκπροσωπούν. Το video είναι μια από τις πιο δημιουργικές εκφάνσεις του digital marketing, καθώς μας επιτρέπει να «αιχμαλωτίσουμε» το ενδιαφέρον του χρήστη και να τον κάνουμε μέρος της καμπάνιας μας.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε 120 αμερικάνικα agencies από την Brightroll, φάνηκε ότι το 72% εξ’ αυτών, θεωρούν ότι πλέον η διαφήμιση με online video είναι το ίδιο αποτελεσματική, αν όχι περισσότερο, σε σχέση με τη διαφήμιση στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα το 31% θεωρεί ότι το video είναι πιο αποτελεσματικό από την τηλεόραση, ενώ το 41% το θεωρεί το ίδιο αποτελεσματικό.

Όσον αφορά την επιτυχία αυτού του μέσου διαφήμισης, το 20% την μετρά από τα completed views του video, το 18% από τα conversions και το 17% από την αύξηση της απήχησης του brand. Ενώ είναι εντυπωσιακό πως οι πωλήσεις, ως ένδειξη επιτυχίας του video, βρίσκονται μόνο στο 4%.

Αναφορικά με τις επενδύσεις  σε διαφημιστικά μέσα, η έρευνα έδειξε ότι το 60% σκοπεύει να επενδύσει σε διαφήμιση video σε κινητά, το 48% σε διαφήμιση video σε υπολογιστές ενώ μόνο το 27% σκοπεύει να επενδύσει σε διαφήμιση στην τηλεόραση. Ενώ, ακολουθούν η τηλεόραση και το display – mobile, social media και search advertising και display desktop με ποσοστό 27%, 13% και 12% αντίστοιχα. Ωστόσο, η αυξημένη επένδυση σε video advertising, σε mobile και σε desktop, δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει μιας και στην ελληνική αγορά τους τελευταίους μήνες το video (τόσο native video όσο και non-native) αποτελεί το No1 trend στο digital.

Ως κύριο αποτέλεσμα της έρευνας αυτής ήταν πως τα τελευταία τρία χρόνια το ενδιαφέρον των πελατών στα video ads αυξήθηκε κατά 88,6%, αφού από 25,6% το 2011 σχεδόν διπλασιάστηκε μέχρι το 2014 με ποσοστό 48,3%.

Δεδομένων λοιπόν όλων των παραπάνω, η online διαφήμιση με video φαίνεται να κερδίζει κατά πολύ έδαφος στο χώρο του marketing & advertising σε σχέση με την παραδοσιακή διαφήμιση στην τηλεόραση. Παρατηρείται πως αποτελεί ευέλικτο εργαλείο στα χέρια των marketers, το οποίο γνωρίζει μεγάλη απήχηση μέσα στο 2015, καθώς είναι ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο trend και ένα πολλά υποσχόμενο μέσο διαφήμισης που εμπιστεύονται marketers και advertisers από όλο τον κόσμο για την επίτευξη των στόχων τους.

Το άρθρο αναδημοσιευθηκε από το suit digital marketing http://www.suit.gr