4 Συμβουλές για να πουλήσεις τα προϊόντα σου online με τη χρήση βίντεο

31 Ιανουαρίου, 2018

Πολλές εταιρείες έχουν ήδη καταλάβει ότι το βίντεο στις σελίδες του προϊόντος, δίνει μια μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις. Οι πελάτες θέλουν να δουν το προϊόν πριν το αγοράσουν και το βίντεο μπορεί να τους δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε σχέση με τις φωτογραφίες.

Η Invodo, μια εταιρεία που δημιουργεί on-line βίντεο για τις επιχειρήσεις σε απευθείας σύνδεση, έχει μάθει μερικά πράγματα για το τι λειτουργεί στο βίντεο πώλησης. Μόλις ολοκλήρωσε μια έρευνα με τίτλο «Παροχή Superior Shopping Εμπειρίες μέσω βίντεο” για να μοιραστεί τις γνώσεις της. Εδώ είναι τέσσερις συμβουλές από την έρευνα.

4-tips-gia-poulisi-me-video

• Παρακολούθηση βίντεο πώλησης

Για τις εταιρείες που δεν ξέρουν αν η δημιουργία βίντεο των προϊόντων τους αξίζει το χρόνο και τα έξοδα, η Invodo λέει πως δεν θα πρέπει να ανησυχούν γι’ αυτό. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας παρακολουθούν τα βίντεο του προϊόντος κατά 90%. Στην πραγματικότητα, τα βίντεο εκπαιδεύουν τους καταναλωτές για ένα προϊόν και τους δείχνουν πως φαίνεται πριν να κάνουν μια αγορά.

• Εμπιστοσύνη βίντεο πώλησης

Η έρευνα δείχνει ότι το 51% των πελατών αναφέρει ότι αισθάνονται πιο σίγουροι για την αγορά τους μετά την προβολή ενός βίντεο για το προϊόν. Επίσης, είναι 52% λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν το προϊόν μετά την αγορά του.

• Οι καταναλωτές προτιμούν υψηλής ποιότητας βίντεο

Αν αποφασίσεις να δημιουργήσεις ένα βίντεο ηλεκτρονικού εμπορίου, μην το κάνεις ατημέλητα. Από τους ερωτηθέντες, το 53% προτιμούν επαγγελματικό βίντεο. Στην πραγματικότητα, το 47% αναφέρουν ότι το pro βίντεο είναι πιο πιθανό να τους οδηγήσει σε μια αγορά. Αν αποφασίσεις λοιπόν να φτιάξεις τα δικά σου βίντεο, φρόντισε να γίνει η καλύτερη δυνατή παραγωγή, για να βεβαιωθείς ότι τα θα έχουν επαγγελματική εικόνα και ήχο.

• Μην ξεχνάς το Mobile

Στις μέρες μας, ο καθένας χρειάζεται να ακολουθήσει μια στρατηγική mobile oriented, η οποία θα απευθύνεται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων, ιδιαίτερα αν έχει e-shop. Αν “ανεβάζεις” βίντεο, δεν μπορείς να αγνοήσεις τις κινητές συσκευές και αυτό διότι οι μισοί (49%) έχουν δει τα βίντεο για το προϊόν σου από το smartphone. Ο αριθμός είναι ακόμη υψηλότερος για τα tablets (61%). Εδώ βεβαιώσου ότι τα βίντεο σου θα παίξουν σωστά σε Apple iOS και Google Android συσκευές.

“Κοιτάζοντας τα συμπεράσματα από τη μελέτη μας, είναι απολύτως σαφές ότι οι καταναλωτές αναμένουν βίντεο ως μέρος της εμπειρίας των αγορών τους και βασίζονται σε αυτό κατά τη διαδικασία λήψης της αγοραστικής απόφασης. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έκθεση αυτή θα βοηθήσουν τα brand στο να κάνουν εξυπνότερες επενδύσεις σε βίντεο  με μακροχρόνια αποτελέσματα”, λέει ο Craig Wax, Διευθύνων Σύμβουλος της Invodo.

Εσύ τι λες για όλα αυτά;