Το μυστικό για την επιτυχία ενός βίντεο είναι 2 ώρες πριν από το γύρισμα

31 Μαΐου, 2014

Μερικές φορές η ψυχολογία μπορεί να κάνει θαύματα.

Πόσες φορές έχεις βρεθεί στη θέση να πρέπει να κάνεις μία δουλειά αλλά να νιώθεις ότι δεν έχεις κίνητρο; Είτε η δουλειά που με περιμένει μου είναι ευχάριστη είτε όχι, μερικές φορές δεν είναι στο χέρι μου να επιλέξω αν θα την κάνω. Οπότε πρέπει να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να το επαναλάβω και να διορθώσω οτιδήποτε μπορεί να μην πήγε όπως θα ήθελα.

Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα να σου πω τι κάνω εγώ για να “φτιαχτώ” ψυχολογικά πριν από ένα γύρισμα.

  • Δύο ώρες πριν, βλέπω κάποια βίντεο από μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού. Αυτό λειτουργεί εν μέρει σαν έμπνευση, αλλά με βοηθάει και να εστιάζω στο στόχο που έχω για εκείνη τη μέρα.
  • Φοράω ρούχα που μου αρέσουν πολύ. Πρέπει να νιώθω όμορφα και άνετα στο γύρισμα.
  • Παίρνω καλούς μου φίλους τηλέφωνο για να πω μια καλημέρα και να εισπράξω θετική ενέργεια.
  • Στη διαδρομή προς το μέρος του γυρίσματος, ακούω την αγαπημένη μου μουσική.

Αν περίμενες ότι η πιο σημαντική στιγμή στην παραγωγή ενός βίντεο έχει να κάνει με τεχνικά ζητήματα, μάλλον θα σε απογοητεύσω. Μπορείς να επιλέξεις ό,τι εξοπλισμό θέλεις για να το δημιουργήσεις: από το κινητό σου, μέχρι επαγγελματικού επιπέδου κάμερες, φώτα και σκηνικά. Αυτό που παίζει τον πρώτο ρόλο όμως, είναι η πρωτοτυπία και η δημιουργική σκέψη.

Η πιο βασική προϋπόθεση λοιπόν στην όλη διαδικασία, είναι το καθαρό μυαλό και η ευχάριστη διάθεση πριν από το γύρισμα. Έχοντας κάνει όσα σου περιέγραψα πιο πάνω ξεκινώντας την ημέρα μου, πάω με άλλη διάθεση στη δουλειά μου και αυτό φαίνεται, βγαίνει και στους άλλους.

Και στο τελικό αποτέλεσμα, περνάει μεγάλο μέρος από τη δική μου διάθεση εκείνη την ημέρα. Αυτό είναι και το μυστικό για να πετύχει το βίντεο. Δοκίμασέ το, θα με θυμηθείς.