Μήπως ήρθε η ώρα μου;

30 Μαρτίου, 2015

Ένας υπέροχος αφηγητής, ο Bill Weir, και ένας από τους καλύτερους κινηματογραφιστές, ο Philip Bloom, είχαν μία ιδέα. Να εξερευνήσουν τον κόσμο, να βρουν κάποιους ιδιαίτερους προορισμούς και να φτιάξουν μία σειρά ντοκιμαντέρ. Αυτό είναι το “The Wonder List”. Η σειρά προβάλλεται αυτή την περίοδο σε prime time στο CNN. Για μένα είναι ότι καλύτερο έχω δει σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια και αυτό γιατί δείχνει μία εντελώς διαφορετική άποψη.

Ένα από τα πρώτα επεισόδια γυρίστηκε στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα στην Ικαρία. Στο συγκεκριμένο, ο λόγος όλων των συζητήσεων είναι η μακροζωία των ανθρώπων και γενικά οι μπλε ζώνες, όπως λέγονται.

Από θέμα γυρισμάτων, μοντάζ, αφήγησης και γενικά όλη η παραγωγή είναι φανταστική. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο.

https://vimeopro.com/philipbloom/the-wonder-list-season-2/

https://vimeopro.com/philipbloom/the-wonder-list-season-2/video/160296779

Όση ώρα έβλεπα το ντοκιμαντέρ, ένα πράγμα θυμάμαι ότι έκανα ασυναίσθητα. Έβλεπα συνεχώς την ώρα. Πόση ώρα έχει ακόμα για να τελειώσει το επεισόδιο. Άγχος μήπως και τελειώσει και δεν το έχω χορτάσει, στέρηση από απόλαυση. Είναι ένα συναίσθημα, που μου βγαίνει όταν βλέπω κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Και γενικά, δεν μου τυχαίνει πολύ συχνά. Σου έχει τύχει ποτέ;

Ακολουθώ τον Philip Bloom αρκετό καιρό. Μ’ αρέσει τόσο πολύ η δουλειά του, που και μόνο ακολουθώντας τον και βλέποντας όλα τα βήματά του, αισθάνομαι ότι και εγώ είμαι μαζί του, σε κάθε δουλειά, σε κάθε ταξίδι, σε κάθε περιπέτεια. Έτσι και αυτή τη φορά. Και τι δεν θα έδινα να ήμουν και εγώ εκεί μαζί τους και να τους βοηθούσα σε όλη αυτή την υπέροχη παραγωγή. Να έβαζα και εγώ τη δική μου ματιά και φυσικά να έπαιρνα όσα περισσότερα μπορούσα από αυτούς τους μεγάλους δασκάλους στο είδος τους.

Εγώ πότε θα κάνω ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ; Την τελευταία φορά που ευχήθηκα κάτι παρόμοιο, το υλοποιούσα μετά από λίγους μήνες. Λες και αυτή τη φορά να γίνει το ίδιο;


Ετικέτες: , , , , ,