Θέλεις βίντεο για το ξενοδοχείο σου; Ίσως να μην σου κάνει κανένα από αυτά τα 4 φανταστικά βίντεο.

19 Μαΐου, 2014

Πρόσφατα έκανα μία έρευνα σε προωθητικά βίντεο ξενοδοχείων, για λογαριασμό κάποιου συνεργάτη. Η ποικιλία στις λύσεις που υπάρχουν για ένα ξενοδοχείο είναι μεγάλη και σίγουρα ο τρόπος προσέγγισης ενός τέτοιου βίντεο δεν είναι πάντα ο ίδιος. Υπάρχουν πολλές επιλογές, ανάλογα με τον συγκεκριμένο σκοπό που εξυπηρετεί το βίντεο και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ξενοδοχείου.

Έχω κάνει μία επιλογή από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις από βίντεο ξενοδοχείων από το εξωτερικό, τις οποίες συνάντησα σ’ αυτή την έρευνα. Παρ’ όλα αυτά, είναι πιθανό ότι καμία από αυτές τις λύσεις δεν είναι η κατάλληλη για εσένα. Το βίντεο που χρειάζεσαι θα καλύπτει τις δικές σου ανάγκες και θα απευθύνεται στο δικό σου συγκεκριμένο κοινό.

Το Kazbek, στην Κροατία, εστιάζει στο κύρος και την επιβλητική αίσθηση του χώρου, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη φανταστική θέα.

Το W στη Βαρκελώνη, μέσα από μία συνέντευξη της υπεύθυνης μάρκετινγκ, επιλέγει να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα σημεία: στο roof garden, στην παραλία και στην πισίνα.

Μία οικογενειακή επιχείρηση βγάζει μέσα από το βίντεο ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον. Αναδεικνύει τη σπιτική αίσθηση των χώρων, την ξεχωριστή φιλοξενία και την προσωπική επαφή. Αυτό το πετυχαίνει μέσα από κατάλληλα σκηνοθετημένα πλάνα, και από μία σύντομη αφήγηση του ιδιοκτήτη.

Τα πιο πετυχημένα βίντεο, όπως βλέπεις, γίνονται χωρίς χολιγουντιανά πλάνα αλλά με προσεκτικό σχεδιασμό και εστιασμένα πλάνα στα δυνατά σημεία του ξενοδοχείου. Και μην ξεχνάς ποτέ το λόγο για τον οποίο γίνεται ένα τέτοιο βίντεο. Δεν αρκεί να είναι αισθητικά ευχάριστο ή να εντυπωσιάζει. Ο σκοπός είναι να έρθει κόσμος να μείνει, να απολαύσει τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, όπως επίσης και να μοιραστεί την εμπειρία του με τους φίλους του.

Αν σ’ ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα σχετικά με το τι μπορείς να κάνεις στην δική σου επιχείρηση, μπορείς να γράψεις κάτω δεξιά το email σου για να λαμβάνεις περισσότερες σκέψεις και ιδέες πριν βγουν δημόσια.