Εμφανίσεις στο Super Bowl που γράψαν ιστορία

1 Φεβρουαρίου, 2015

Αλήθεια, τι είναι το Super Bowl; Είναι η σημαντικότερη και δημοφιλέστερη ετήσια διοργάνωση του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Το Super Bowl ξεκίνησε το 1967 και στο ημίχρονο του παιχνιδιού, είχε κάποια συγκροτήματα από τοπικά κολέγια ή γυμνάσια, να λένε κανένα τραγουδάκι να περνάει η ώρα ευχάριστα.

Μέχρι το 1993. Η χρονιά που εμφανίστηκε ο Michael Jackson. Και από εκεί και πέρα άλλαξαν τα πάντα. Τις επόμενες χρονιές εμφανίστηκαν οι Diana Ross, Blues Brothers, ZZ Top, Boys II Men, Stevie Wonder και ακολούθησαν Tina Turner, U2, Rolling Stones, Paul McCartney, Prince, Red Hot Chili Peppers, Aerosmith και πρόσφατα Madonna και Beyonce. Πάμε να δούμε μαζί, τις 3 καλύτερες εμφανίσεις.

Η πρώτη μεγάλη εμφάνιση στο Super Bowl ήταν το 1993. Όλο το στάδιο ψάχνει να δει από που θα εμφανιστεί ο Michael Jackson. Με το που εμφανίζεται μένει ακίνητος για 2 λεπτά και το κοινό παραληρεί. Για πολλούς είναι, ακόμα και τώρα, η μεγαλύτερη εμφάνιση που έγιναν ποτέ.

19 χρόνια αργότερα, η βασίλισσα της ποπ, βγαίνει με αρμάδα χορευτών πάνω στο θρόνο της. Ρεκόρ τηλεθέασης με 114 εκατομμύρια τηλεθεατές και ρεκόρ δημοσιεύσεων με 10.245 tweets το δευτερόλεπτο.

Το 2013 ήταν η χρονιά της Beyonce. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, έγιναν 220 χιλιάδες downloads τραγουδιών της και 60 χιλιάδες των destiny’s Child. Πάνω από 80% και 36% αύξηση πωλήσεων αντίστοιχα.

Όσο για την τηλεοπτική μετάδοση, παίζει ανάμεσα σε 3 τηλεοπτικά κανάλια. Το κάθε ένα έχει τα δικαιώματα μία φορά στα τρία χρόνια.

Οι καλλιτέχνες το βλέπουν σαν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και γι’ αυτό είναι ένα show που πάντα θα μας εκπλήσσει.

Και όσο τα χρόνια περνούσαν, άλλαζαν και οι παραγωγές. Και φυσικά οι διαφημίσεις. Αρκετές από αυτές ήταν εξαιρετικές και μερικές ήταν τηλεοπτικά σκουπίδια. Για όλα αυτά θα διαβάσεις σύντομα σε ένα επόμενο άρθρο μου.