Τα 3 κυριότερα λάθη στο βίντεο μάρκετινγκ

22 Σεπτεμβρίου, 2016

Το βίντεο μπορεί να γίνει ένα επιτυχημένο εργαλείο μάρκετινγκ, όταν γίνεται όμως σωστά. Γιατί, αν δεν γίνεται σωστά, μπορεί να είναι και χάσιμο χρόνου. Ευτυχώς, είναι σχετικά εύκολο να μετατραπεί από ένα αδιάφορο βίντεο σε ένα πολύ δυνατό εργαλείο μάρκετινγκ, για μία ολοκληρωμένη εκστρατεία προώθησης. Εδώ είναι οι τρεις κορυφαίοι λόγοι που πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη κατά τη δημιουργία βίντεο.

 

1. Μεγάλο βίντεο

Οι χρήστες του διαδικτύου δεν έχουν μεγάλη συγκέντρωση προσοχής. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ο σύγχρονος μέσος χρήστης μπορεί να μείνει συγκεντρωμένος από 1 έως 8 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι έχεις maximum τόσο χρόνο για να του δείξεις κάτι που θα τραβήξει –αρχικά- την προσοχή του.

Όταν όμως οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βάλουν πολλές πληροφορίες σε ένα βίντεο μεγάλης διάρκειας, μόνο σύγχυση μπορούν να προκαλέσουν. Σύμφωνα με την B2B κοινότητα, οι εταιρίες μέσα από τα διάφορα κανάλια επικοινωνίας και προώθησης, (βίντεο, ιστοσελίδα κλπ.) θα πρέπει το πολύ σε 1-2 λεπτά, να παροτρύνουν τους θεατές να κάνουν μία ενέργεια (call-to-action), πριν αυτοί φύγουν. Ευτυχώς, με ένα καλά σχεδιασμένο βίντεο, 2 λεπτά είναι αρκετός χρόνος για να δημιουργήσεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα με ένα αποτελεσματικό call-to action που οι καταναλωτές θα κατανοήσουν. Βεβαιώσου λοιπόν, ότι έχεις εξαλείψει τα περιττά και βάλε στο βίντεο, μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

2. Σύνδεση με την εταιρία

Σύμφωνα και με τις εταιρείες μάρκετινγκ, το εμπορικό σου σήμα, η επωνυμία σου, πρέπει να ενσωματώνεται σε ένα ζωτικό μέρος της διαφημιστικής σου καμπάνιας. Ένα ενδιαφέρον βίντεο λοιπόν είναι χρήσιμο και έχει αξία για την εταιρεία σου, όταν οι θεατές είναι σε θέση να το αναγνωρίσουν και να το συνδέσουν με το εμπορικό σου σήμα.

Ομοίως, εάν έχεις πολλά βίντεο σε αντικρουόμενες μορφές, οι θεατές δεν μπορούν να κάνουν την σύνδεση ότι η εταιρεία σου είναι πίσω από όλα αυτά. Γι’ αυτό συχνά πολλές διαφορετικές διαφημίσεις βλέπουμε να συνδέονται όλες μεταξύ τους κάτω από μία κοινή διαφημιστική καμπάνια. Αν λοιπόν σκοπεύεις να δημιουργήσεις περισσότερα από ένα βίντεο, θα πρέπει να συνδυαστούν με μια σειρά από κοινά στοιχεία όπως και γραφικά, με το εμπορικό σου σήμα, για να είναι ολοκληρωμένη  η καμπάνια.

3. Παρακολούθηση των επιδόσεων

Ως μέρος της εκστρατείας μάρκετινγκ μέσω βίντεο, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία μέτρησης για την παρακολούθηση της απόδοσης των βίντεο μας. Είτε σκοπεύεις να κάνεις ένα μόνο βίντεο είτε διαφορετικά στα πλαίσια μέρους της προώθησης της επιχείρησή σου , θα μπορούσες να εξετάσεις την επένδυση σε μια πλατφόρμα μετρήσεων , που θα σε βοηθάει να παρακολουθείς τις επιδόσεις των βίντεο και την αποτελεσματικότητα συνολικά της καμπάνιας.

Απέφυγε αυτά τα τρία λάθη και η εταιρεία σου, με αυτή τη βίντεο καμπάνια, θα μπορούσε να μπει σε καλό δρόμο.